Un proverb romanesc spune: Omul gospodar isi face vara sanie si iarna, caruta. Astfel, central termica trebuie pregatita inca din timpul verii pentru a face fata functionarii la capacitate maxima din iarna.

Atunci cand temperaturile scad aproape de inghet, incep sa apara si problemele la instalatiile de incalzire. Iata cateva sfaturi utile pentru prevenirea problemelor legate de acestea.

Cea mai buna solutie este sa asigurati mentenanta sistemului de incalzire si sa faceti verificarea tehnica periodica a centralei conform recomandarilor producatorului.

Prevenirea eventualelor neplaceri cauzate de defectiunea centralelor termice se face prin realizarea reviziei tehnice pentru a verifica starea componentelor din centrala termica sau eventualele depuneri de calcar care pot afecta in timp functionalitatea centralei.  De asemenea, in timpul verificarii centralei termice, se pot face unele reglaje pentru ca aceasta sa functioneze conform recomandarilor producatorului.

Verificarea instalatiei este recomandat sa se faca anual de catre o firma specializata, pentru a preveni astfel o factura de incalzire mare si costuri pentru reparatii pe viitor.

Daca totusi nu doriti sa cheltuiti bani pe revizii sau spalaturi chimice, inainte de inceperea sezonului rece este bine sa faceti o proba la instalatie:

  • verificati presiunea apei pentru a detecta eventualele pierderi (scurgeri) din instalatie.
  • verificati filtrele pentru nu fi infundate si daca acestea functioneaza corect, atat cele mecanice cat si cele anticalcar.
Cum ne pregatim centrala termica pentru sezonul rece

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *